Recensies

De Duitse pers over Pelle kann alles

"Korte, vrolijke verhalen waarin Pelle en zijn vriendje Max in allerlei lastige situaties terechtkomen. Om te lachen, maar ook om over na te denken. Bijzonder leuk voor kinderen vanaf circa 5-6 jaar."
Stiftung Lesen

 

"Zeven spannende verhalen over een jongen die het leven uitprobeert en zo leert wat goed en fout is."
Vorlesen

 

"Met de hulp van volwassenen kunnen Pelle en Max leren hoe je het weer goedmaakt met elkaar. De grote mensen zijn zoals altijd de haven waar je opgelucht naar kunt terugkeren, waar je kunt uithuilen en waar je begrip vindt. Ze sluiten hun kleine schurk in de armen, maakt niet uit wat ze nu weer hebben uitgehaald. Voor zes- tot achtjarige jongens is het een bemoedigende boodschap dat niet alles altijd gladjes hoeft te verlopen, maar dat je je getroost in het leven kunt storten en dat alles op de een of andere manier wel weer gladgestreken wordt."
www.litterula.de

 

"Spannende, vanuit het kind vertelde verhalen uit het dagelijks leven van een zelfbewuste zesjarige. De avonturen lopen altijd goed af dankzij begripvolle volwassenen. Geschikt om voor te lezen en zelf te lezen voor volwassenen, die hopelijk niet meer van die domme gedachten hebben, maar de manier van denken en leefwereld van hun kind willen begrijpen."
Der Evangelische Buchberater

 

"De wat naïeve manier waarop Pelle ontdekt waar zijn grenzen liggen, doet sterk denken aan de avonturen van Michiel van de Hazelhoeve van Astrid Lindgren. Het boek bevat zeven verhalen die lekker vlot weglezen."
Schulblatt Kanton St. Gallen

 

"Een leuk en onderhoudend boek, dat verleidt tot gegniffel. Overeenkomsten met bekende kinderen zijn niet uitgesloten! Leuk! Sterk aanbevolen."
Arbeitskreis Jugendliteratur & Medien

 

"De ondernemingszin van kleine wereldbestormers wordt door deze verhalen vast en zeker enorm geprikkeld. Ook geschikt als voorleesboek voor kleine rakkers."
Thurgauische Arbeitsgruppe für Jugendliteratur

 

"In de zeven verhalen geeft de schrijfster een treffend beeld van de manier waarop jongetjes van zes met elkaar omgaan, en ze biedt een scala van volwassenengedrag, tot groot plezier van de lezer."
Arbeitskreis für Jugendliteratur der Kath. Erziehergemeinschaft in Bayern

Schrijfster