Muzikaal voorleesprogramma

Spannend verhaal op muziek

Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden en houden van zingen.
We hebben voor groep 3 en 4 van de basisschool een aansprekend muzikaal voorleesprogramma samengesteld, waarin we beide combineren.

In een afwisselend programma van voorlezen en muziek kunnen kinderen actief meedoen en samen liedjes zingen over Pelle. Joke leest het spannende en herkenbare avontuur voor. Gerrit speelt gitaar en zingt aanstekelijke liedjes. De kinderen zullen direct meezingen!

Er is een muzikaal voorleesprogramma van twee verhalen:

Auto met chauffeur
Pelle en zijn vriendje Thijs gaan samen op pad en stappen stiekem in de bus. Het verhaal begint spannend, maar het wordt een angstig avontuur. Ze verdwalen in de grote stadů

De gele vis
Pelle vindt de vissen in het aquarium van de vader van Thijs heel mooi. Daar zou hij er best eentje van willen hebben. 'Zullen we er eentje uithalen voor jou?' fluistert Thijs. 'Dat merkt mijn vader vast niet.'


Gerrit de Boer en Joke van der Kamp             © Maartje Geels

Joke van der Kamp schreef drie boeken met lange voorleesverhalen over Pelle, het nieuwsgierige jongetje dat graag op avontuur gaat: Het grote boek van Pelle, Pelle is een held en Pelle kan het zelf wel. De boeken verschenen bij Uitgeverij Querido.

Gerrit de Boer is gitarist/componist. Hij schrijft kinderliedjes en geeft workshops en concerten op basisscholen. Daarnaast speelt hij in de BZT-band in de BZT-show op Z@pp.

Het muzikaal voorleesprogramma is bestemd voor kinderen van 6-8 jaar, en duurt een klein uur. U ontvangt desgewenst van tevoren een cd met de liedjes en de bladmuziek. Zo kunt u de liedjes alvast oefenen met de kinderen. We spelen op verschillende locaties, zoals op basisscholen, in bibliotheken en kleine theaters en op kinderfestivals.

Geluidsopnames
Schrijfster
Gitarist/componist
Foto's
Reacties
Contact

© Maartje Geels